DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU OD 1200 KČ.

Aleš Svoboda: lepku je dobré se vyhnout

Hostem dalšího dílu Fua Fua podcastu je celostní terapeut Aleš Svoboda. Fua Fua podcast nejdete na Spotify, Apple Podcasts i na našem YouTube kanále. Na nové díly se můžete těšit každé dva týdny. 

Aleš Svoboda: strava a psychika jsou dvě propojené nádoby

post-img-5

Jaké jsou podle Aleše Svobody potraviny, které lidskému tělu neprospívají? "Například lepek, kravské mléčné výrobky. Pochopitelně také cukr a průmyslově zpracované oleje, jako například řepkový nebo slunečnicový olej," myslí si Aleš. Jak se dívá například na konzumaci alkoholu a proč je důležité konzumovat dostatek ovoce, zeleniny a vlákniny? Dozvíte se v podcastu.

Věděli jste, že stres existuje ve třech formách a ne všechny našemu tělu neprospívají? A proč je dobré vyhnout se lepku? "Konzumaci lepku většině lidí nedoporučuji, a to z několika důvodů. První je ten, že dnešní lepek je už úplně něco jiného, než lepek původní, vzhledem k tomu, že obiloviny se nějakým způsobem šlechtily a u většiny lidí způsobuje takzvanou zvýšenou střevní propustnost, která může vést k nějakým zánětlivým střevním onemocněním," vysvětluje Aleš. Jaké jsou další důvody, proč lepek ze svého jídelníčku vyřadit? Poslechněte si podast. 

Aleš Svoboda
Celostní terapeut a certifikovaný výživový poradce. Využívá zkušenosti z aktivního sportu, Ajurvédy a laboratorních testů funkční medicíny. Působí na několika klinikách.

Odebírejte Fua Fua podcast!

Spotify: spotify.com
Apple Podcasts: podcasts.apple.com