DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU OD 1200 KČ.

Margit Slimáková: zdravý životní styl nás musí bavit

Hostem dalšího dílu Fua Fua podcastu je Margit Slimáková, expertka na zdravý životní styl a stravování. Fua Fua podcast nejdete na Spotify, Apple Podcasts i na našem YouTube kanále. Na nové díly se můžete těšit každé dva týdny. 

Margit Slimáková: vysoce průmyslově zpracované potraviny jsou problém

post-img-5

S Margit Slimákovou jsme si povídali o tom, jak podle ní vypadá vyvážená zdravá strava. Věnovali jsme se i stravování v nemocnicích, školách či školkách. "Znám spousty rodičů, kteří se super snaží doma a pak dají to dítě do školky nebo školy, kde musí málem bojovat za to, aby tam dítě neodměňovali sladkostmi, aby mohlo neslazené nápoje. Takže tady si myslím, že je obrovský problém, že rodiče nejsou dostatečně podporováni společností a institucemi."

Jaké jsou v dnešní době problematické potraviny a proč máme my Češi stále problémy s váhou, dokonce i dětí? "Vždycky říkám, že jsem za třicet let své praxe neměla jediného člověka, který by mi onecmoněl nebo ztloustl, protože se přejídal vlašskýma ořechama, vajíčkama, mrkví nebo čočkou. Problém je, že se přejídáme vysoce průmyslově zpracovanýma produktama, které jsou přímo v laboratořích dávány dohromady tak, abychom dosáhli určitého pocitu blaženosti, bliss pointu. To je kombinace cukru, tuku, soli, křupavé chuti a podobně. Abychom ty produkty jedli ne proto, protože potřebujeme, ale proto že nedokážeme přestat," vysvětluje Margit Slimáková.

Dr. Margit Slimáková
Expertka na zdravý životní styl a stravování. Vystudovala farmacii a dietologii. Dlouhodobě se mimo jiné aktivně věnuje společenským tématům jako je stravování ve školních jídelnách nebo třeba nemocnicích.

Odebírejte Fua Fua podcast!

Spotify: spotify.com
Apple Podcasts: podcasts.apple.com