DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU OD 1200 KČ.

Zázvor: posilovač imunity i pomocník při hubnutí

Zázvor je úžasná superpotravina s mnoha účinky. Většina z nás zná kořen zázvoru, ale málokdo ví, že je to kvetoucí rostlina původem z jihovýchodní Asie. Proslulý svým charakteristickým aroma a chutí, byl zázvor ceněn po staletí nejen jako koření, ale také pro své mnohostranné pozitivní účinky na lidský organismus. Zázvor působí protizánětlivě, je skvělým pomocníkem při hubnutí a dodává energii při únavě.

Přírodní pomocník při trávení

Jedním z nejznámějších účinků zázvoru je schopnost ulevit od trávicích obtíží. Ať už se jedná o nevolnost nebo problémy s trávením, zázvor může nabídnout úlevu. Jeho aktivní složky, jako je gingerol totiž podporují tvorbu trávicích enzymů, což pomáhá trávit potravu a zmírňovat symptomy gastrointestinálních potíží.

Zázvor může pomoci ulevit i s nevolností spojenou s těhotenstvím. Ačkoli se zázvor považuje za bezpečný, pokud jste těhotná, měla byste se poradit se svým lékařem před konzumací jeho většího množství.

Protizánětlivé účinky

Je známo, že zázvor působí protizánětlivě. Chronický zánět v těle je spojen s různými zdravotními problémy. Zázvor obsahuje silné protizánětlivé látky, které mohou pomoci zánět v těle snížit. Pravidelná konzumace zázvoru může také přispět k redukci bolesti kloubů a zlepšení pohyblivosti, čímž se stává cenným prostředkem v boji proti těmto zánětlivým stavům.

Zázvor ve Fua Fua

post-img-5

Víte, že zázvor najdete ve Fua Fua příchuti Řepa & jablko? Vyzkoušejte 100% přírodní imunity drink z mrazem sušených jablek, červené řepy, borůvek a banánu, oživený špetkou zázvoru a superpotravinami.

Díky vysokému obsahu vitaminu C přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a k normální funkci imunitního systému. 

 

Podpora imunity

Vysokým obsahem antioxidantů podporuje zázvor silný imunitní systém neutralizací škodlivých volných radikálů a posilováním obrany těla proti infekcím. Začlenění zázvoru do každodenní stravy, zejména během zimního a chřipkového období, můžete pomoci posílit vaši imunitu a snížit riziko onemocnění. Navíc zázvor také pomáhá s vitalitou a dodává energii při únavě.

Uklidňující prostředek proti bolesti

Analgetické vlastnosti zázvoru pomáhají zmírňovat bolest tím, že inhibují enzymy způsobující bolest. Konzumace zázvorového čaje nebo přidání zázvoru do jídel může poskytnout jemný a přesto účinný způsob, jak zmírnit bolest bez užívání běžných léků. Zázvor tak může být užitečný při menstruačních křečích nebo bolestech svalů po cvičení.

Jaké látky obsahuje zázvor?

Kořen zázvoru v množství 100 g má energetickou hodnotu 80 kcal. Z toho 1,82 g tvoří bílkoviny, 0,75 g tuky a sacharidy 18 g. Zázvor je bohatý na minerální látky - obsahuje hořčík, draslík, měď a mangan. Obsahuje také vitamin C, vitaminy skupiny B a v menším množství kyselinu pantotenovou a niacin.

Zázvor a hubnutí

Je prokázáno, že zázvor podporuje metabolismus sacharidů. Řadí se k tzv. termogenním rostlinám, které náš metabolismus zrychlují. Obsahuje totiž látky, které organismus prohřívají a nastartují tak spalování tuků. V kombinaci s pravidelnou pohybovou aktivitou a zdravou stravou můžete díky zázvorů dosáhnout požadovaných výsledků v mnohem kratší době. Pro hubnoucí účinky se doporučuje zázvor konzumovat v kombinaci s citronem a skořicí.