DÁREK K OBJEDNÁVCE OD 1200 Kč - TAŠTIČKA, od 2000 Kč - RUČNÍ MIXÉR. DOPRAVA ZDARMA OD 1500 KČ.

Imunita přímo z ovoce

Ovoce hraje klíčovou roli v podpoře a posilování našeho imunitního systému. Je doslova nabité nezbytnými vitaminy, minerálními látkami, antioxidanty a fytochemikáliemi (pigmenty), které pomáhají posilovat obranné mechanismy našeho těla. Fua Fua imunity drinky jsou vyrobeny pouze rostlin, zejména z ovoce, zeleniny, bylin nebo koření a neobsahují žádné syntetické látky. Díky šetrnému zpracování procesem lyofilizace (sušení mrazem) dokážeme zachovat všechny živiny z ovoce a přirozeně prodloužit jeho trvanlivost a účinnost. 

Vitamin C

Fua Fua ovoce

Mnoho druhů ovoce jako jsou například citrusy (pomeranče, mandarinky, grapefruity), jahody, mango, maliny, ananas nebo acerola jsou velmi dobře známé pro své imunizační vlastnosti. Vitamin C je nejen silný antioxidant, ale podporuje také produkci a funkci bílých krvinek, které jsou nezbytné při boji s patogeny. Vitamin C je rovněž nezbytným pro syntézu kolagenu, tedy proteinu, který pomáhá udržovat integritu a pevnost různých tkání v těle včetně kůže, krevních cév a sliznic. Zdravé sliznice fungují jako bariéra proti patogenům a brání jejich vstupu do těla. Vitamin C má také antivirové vlastnosti, pomáhá inhibovat replikaci určitých virů. Může zvýšit produkci interferonů, což jsou proteiny, které hrají zásadní roli v antivirové reakci těla. Každý sáček Fua Fua obsahuje 50 - 150 % doporučené denní dávky vitaminu C (viz Analýza certifikovanou laboratoří)

Antioxidanty

Ovoce je bohaté na antioxidanty včetně vitaminů A, C a E, a také na různé fytochemikálie jako jsou flavanoidy a karotenoidy. Antioxidanty pomáhají chránit naše buňky před poškozením způsobeným volnými radikály, což jsou škodlivé molekuly, které mohou oslabovat imunitní systém. Významnými zdroji antioxidantů jsou například

Acai

Superpotravina acai jsou bobule z amazonského pralesa, které obsahují antokyany, proanthokyanidiny a další flavonoidy, které přispívají k jejich antioxidačním schopnostem.

Bobule

Bobule jako například borůvky, jahody nebo maliny obsahují různé antioxidační sloučeniny jako antokyany, flavonoly a vitamin C, které pomáhají chránit buňky před poškození volnými radikály.

Brokolice

Obsahuje vitamin C, flavonoidy (kempferol, kvercetin).

Citrusy

Citrusy jako jsou pomeranče, grepy nebo mandarinky jsou bohaté na vitamin C a na další antioxidační sloučeniny jako flavonoidy a limonoidy.

Červená řepa

Červená řepa je bohatá na silné antioxidanty betalainy, které ji dávají typickou červenou barvu, dále obsahuje vitamin C, mangan, karotenoidy (beta-karoten, lutein) a flavanoidy.

Jablka

Toto tradiční tuzemské ovoce obsahuje také řadu antioxidantů, včetně flavonoidů jako kvercetin a katechiny.

Kurkuma

Kurkuma obsahuje silný antioxidant kurkumin, který pomáhá neutralizovat volné radikály a snižovat oxidační stres v těle, ale může pomoci i před chronickými onemocněními (srdeční choroby, rakovina, neurodegenerativní poruchy) tím, že zmírňuje oxidační poškození a zánět.

Višně

Višně obsahují antokyany a další polyfenoly, které mají antioxidační a protizánětlivé účinky.

Vláknina

Ovoce je skvělým zdrojem vlákniny, která hraje důležitou roli v udržování zdravého imunitního systému. Vláknina podporuje růst a udržování prospěšných střevních bakterií, které jsou nezbytné pro optimální imunitní funkci. Mezi ovoce bohaté na vlákninu patří maliny, jablka, banány nebo pomeranče. 

Koncentrace mikroživin

Ovoce a obzvláště ovoce sušené mrazem poskytuje celou škálu mikroživin,  které jsou nezbytné pro celkové zdraví a imunitní funkce. Skvělým příkladem ovoce, které je nabité mikroživinami je mango, zeleninu pak zastoupí výživná brokolice. Fua Fua kombinuje to nejlepší z různých druhů ovoce a zeleniny tak, aby byla maximalizována vstřebatelnost mikroživin i jejich účinek.

Vitamin A

Obsahuje jej například mango, kiwi nebo meruňky; je zásadní pro udržení integrity kůže a sliznic, je důležitý pro zdravý zrak, zdravý růst buněk a správné imunitní funkce.

Vitaminy skupiny B

Ovoce jako banány, avokáda nebo citrusy obsahují vitaminy řady B včetně thiaminu (B1), riboflavinu (B2) a niacinu (B3) a pyridoxinu (B6), vitaminy B se podílejí na výrobě energie, metabolismu a funkci nervové soustavy.

Vitamin C

Ovoce jako pomeranče, jahody, maliny nebo mango jsou bohaté na vitamin C, vitamin C je nezbytný pro imunitní funkci, syntézu kolagenu a jako antioxidační ochrana.

Vitamin E

Ovoce jako kiwi, mango nebo bobule a brokolice obsahují vitamin E, který je antioxidantem a pomáhá chránit buňky před poškozením a podporuje imunitní funkce.

Vitamin K

Je obsažen v kiwi, brokolici, hroznovém vínu nebo v borůvkách, je nezbytný pro srážení krve a pro zdraví kostí.

Draslík

Například v banánech nebo pomerančích, je klíčový pro správné funkce nervové soustavy, pro kontrakci svalů a pro zdravý krevní tlak.

Folát (vitamin B9)

Obsahují jej například pomeranče, jahody, brokolice nebo řepa, hraje zásadní roli v dělení buněk, syntéze DNA a správném vývoji plodu během těhotenství.

Hořčík

Ovoce jako banány, avokádo nebo ostružiny jsou dobrým zdrojem hořčíku, který je nezbytný pro správnou funkci svalů a nervů, pro produkci energie a zdraví kostí.

Selen

Je obsažen například v brokolici, podporuje funkci imunitních buněk a metabolismus hormonů.

Vápník

Ovoce jako pomeranče nebo fíky či zelenina obsahují malé množství vápníku, který je důležitý pro zdraví kostí a zubů, nervové funkce a kontrakce svalů.

Železo

Obsahují například meruňky, železo je klíčové pro přenos kyslíku, produkci energie a pro tvorbu červených krvinek.

Hydratace

Správná hydratace je důležitá pro zachování zdravé imunitní funkce těla hned v několika ohledech. Lymfatický systém, který rozvádí po těle imunitní buňky, odstraňuje odpadní produkty a transportuje důležité látky do celého těla potřebuje dostatek tekutin pro správné fungování. Dostatečná hydratace pomáhá udržovat vlhké sliznice. Slizniční membrány jsou kritickou linií obrany proti patogenům, protože pomáhají zachytit a odstranit bakterie, viry a další škodlivé částice. Hydratace je nezbytná pro transport živin do imunitních buněk v celém těle. Správná hydratace podporuje dodání základních vitamínů, minerálů a dalších živin, které jsou životně důležité pro imunitní funkci. Zůstat hydratovaný je důležité pro vyloučení toxinů a odpadních látek z těla (detoxikace). Když je tělo dobře hydratované, dokáže účinně vyplavovat toxiny, což může pomoci snížit zátěž imunitního systému. Správná hydratace pomáhá udržovat rovnováhu tekutin v těle a reguluje zánět. Chronická dehydratace může přispět ke zvýšenému zánětu, který může negativně ovlivnit imunitní funkce. 

Dlouhá trvanlivost díky lyofilizaci

Lyofilizace, také známá jako sušení mrazem, je proces používaný k odstranění obsahu vody z ovoce a zeleniny při zachování jejich přirozené chuti, barvy, vůně, živin, vlákniny a textury. Díky tomu ovoce ztratí hmotnost, výrazně prodlouží životnost a získá skvělou rehydratační schopnost. Při smíchání prášku z mrazem sušeného ovoce s vodou nebo mlékem ovoce znovu nasákne vodu a promění se v lahodné smoothie plné všech původních živin a chutí. Díky sušení mrazem je možné mít velmi jednoduše po ruce pestrou škálu ovoce kdykoli a kdekoli. Více informací o lyofilizaci rozebíráme v samostatném článku.  

Fua Fua Drinks