DÁREK K OBJEDNÁVCE OD 1200 Kč - TAŠTIČKA, od 2000 Kč - RUČNÍ MIXÉR. DOPRAVA ZDARMA OD 1500 KČ.

Poznejte královnu superpotravin: modrá spirulina vás okouzlí barvou i účinky

Pokud by existovala soutěž Miss Superpotravina, tahle kráska by ji nejspíš s přehledem vyhrála. Vyniká totiž ve všech ohledech. Hned na první pohled vás zaujme nebesky modrou barvou. A když ji poznáte blíž, okouzlí vás svými superschopnostmi. Račte se seznámit. Přečtěte si u nás, co je to modrá spirulina, a proč byste ji měli zařadit do jídelníčku i vy

Co to je modrá spirulina

Recenze square-4

Modrá spirulina je přírodní extrakt z modrozelených sladkovodních řas, pocházejících z alkalických vod Asie, Mexika a Jižní Ameriky. Je charakteristická zářivě modrou barvou, u které se téměř nechce věřit, že pochází z přírodních zdrojů. Vděčí za ni fotosyntetickému pigmentu fykocyaninu, který se vyskytuje v tělech mikroorganismů jako je právě spirulina.

Kromě ohromující barvy dodává fykocyanin spirulině i silné antioxidační a protizánětlivé účinky, které zvyšují obranyschopnost organismu, pomáhají tělu bojovat proti volným radikálům a urychlují hojení ran. Nejen díky tomu si ji oblíbili již Aztékové a dnes se právem řadí mezi superpotraviny. Co se týká množství živin a vitamínů, je totiž modrá spirulina jednou z nejbohatších potravin na světě.

Jaké jsou hlavní účinky spiruliny

Antioxidačními účinky superschopnosti spiruliny teprve začínají. Pokud ji pozvete do svého jídelníčku, bohatě se vám odvděčí celou řadou dalších zdravotních benefitů:

  • Podpora detoxikace – kromě fykocyaninu najdete ve spirulině i chlorofyl. A tahle sehraná dvojka přispívá k odstraňování těžkých kovů a toxinů z vašeho těla.
  • Léčba kvasinkových infekcí – spirulina dokáže z vašeho organismu spolehlivě vyhnat nejen těžké kovy a toxiny, ale také buňky Candida. Je tak skvělým pomocníkem v boji proti opakujícím se kvasinkovým infekcím.
  • Zvýšení imunity – díky vysokému obsahu vitamínů C a E představuje spirulina skvělou vzpruhu pro váš imunitní systém.
  • Podpora zraku a ochrana očí – ve spirulině obsažený beta-karoten, který tělo přeměňuje na vitamín A, podporuje zdravý zrak a chrání oči před poškozením volnými radikály.
  • Lepší trávení – oblíbená modrá superpotravina je bohatá také na vlákninu a probiotika, která stimulují trávicí systém, zlepšují střevní mikroflóru a posilují metabolismus.
  • Zvýšení kondice – vysoký obsah živin dodá vašemu tělu dostatečnou energii a tím přispívá k celkovému zlepšení kondice i zvýšení sportovních výkonů. Obsažené železo se zase postará o dostatečnou tvorbu hemoglobinu, který má na starosti přívod kyslíku do tkání.
  • Snížení rizika srdečních onemocnění – spirulina vám pomůže také ke snížení hladiny cholesterolu v krvi nebo k regulaci krevního tlaku. Tím značně eliminuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.
  • Zlepšení paměti – díky obsažené aminokyselině L-tryptofan příspívá spirulina ke zlepšení paměti a podporuje schopnost soustředit se.

Může mít spirulina nežádoucí účinky?

Najdou se však i tací, kteří by se měli mít před modrou superpotravinou trochu na pozoru. Kdo tedy modrou spirulinu nesmí?

Modrá spirulina je obecně považována za bezpečnou a zdravou potravinu, která poskytuje mnoho živin. Nicméně, někteří lidé by měli být opatrní, když ji konzumují, zejména pokud mají alergie na mořské produkty, jako jsou mořské řasy, nebo mají nějaké zvláštní zdravotní podmínky. Lidé s autoimunitními chorobami by také měli konzultovat s lékařem před začleněním spiruliny do své stravy, protože může ovlivnit imunitní systém.

Dopřejte si dávku zdraví snadno a rychle každý den

A jak modrou spirulinu zařadit do jídelníčku? Velmi snadno. Vyzkoušejte náš imunity drink modrá spirulina & ananas a vychutnejte si osvěžující zářivě modrý elixír nabitý až do poslední kapky vitamíny a živinami. Už dva sáčky denně pokryjí vaši doporučenou denní dávku ovoce a blahodárné účinky spiruliny na sebe při pravidelném užívání nenechají dlouho čekat.