DÁREK K OBJEDNÁVCE OD 1200 Kč - TAŠTIČKA, od 2000 Kč - RUČNÍ MIXÉR. DOPRAVA ZDARMA OD 1500 KČ.

Zlaté koření: blahodárné účinky kurkumy

Málokterému koření je věnována taková pozornost, jako kurkumě. Proslulá svou sytou barvou, charakteristickou chutí a účinnými léčebnými vlastnostmi, byla a je kurkuma po staletí nedílnou součástí tradiční medicíny. V srdci její léčebné síly leží kurkumin, bioaktivní sloučenina s řadou zdravotních přínosů.

Kurkuma nebo kurkumin?

Klíčovou složkou kurkumy je kurkumin, polyfenol s účinnými antioxidačními a protizánětlivými účinky. Zatímco kurkuma obsahuje několik bioaktivních sloučenin, kurkumin je hlavním faktorem mnoha z jejích zdravotních přínosů. Díky rozsáhlým výzkumům vědci odhalili různorodý terapeutický potenciál kurkuminu.

Fua Fua & kurkuma

Víte, že Fua Fua imunity drinky obsahují kurkumin ve vysoce vstřebatelné formě? Použitý kurkumin byl vyvinut v rámci spolupráce na výzkumu a vývoji subjektů mcePharma a.s. a BIOCEV (Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd ČR). Kombinace kurkuminu ve formě submikronových částic a přídavku lecitinu s piperinem vede ke zvýšení účinku a biologické dostupnosti. Díky inovativnímu procesu výroby zahrnujícímu redukci částic kurkuminu na submikronové částice se podařilo docílit až 200 krát vyšší buněčné absorpce kurkuminu.

Protizánětlivé vlastnosti

Chronická zánětlivá onemocnění mají podíl na mnoha chorobách, včetně artritidy nebo srdečních chorob. Kurkumin byl prokázán jako inhibitor zánětlivých cest v těle, pomáhající zmírnit symptomy spojené právě se zánětem. Kurkuma tak pomáhá udržovat normální stav kloubů, pozitivně ovlivňuje jejich pohyblivost, pevnost chrupavek a tkání.

Kurkuma posiluje imunitu

Oxidační stres, způsobený nerovnováhou mezi antioxidanty a volnými radikály, přispívá k stárnutí organismu a různým onemocněním. Kurkumin působí jako účinný antioxidant, neutralizuje volné radikály a chrání buňky před oxidativním poškozením. Její pravidelné užívání podporuje zdravý imunitní systém.

Kurkuma: základ ajurvédy i čínské medicíny

Kurkuma, známá také jako "indický šafrán", je tropická rostlina, která přirozeně roste v různých částech Asie. Jejím domovem je především Indie, pěstuje se ale také například v Thajsku, Indonésii nebo Číně. Kurkuma se sklízí zrhuba po devíti měsících od výsadby. Když je oddenek čerstvý, má kurkuma intenzivní oranžovou barvu a šťavnatou konzistenci. Po sušení se oddenek rozemele na jemný prášek.

Prospívá kůži i pleti

V ajurvédě a tradiční čínské medicíně se kurkumin používá k léčbě kožních onemocnění jako akné, nebo psoriáza, pomáhá totiž udržovat normální stav pokožky. V Indii se například kurkuma používá při přípravě domácí pleťové masky na mastnější problematickou pleť. 

Podporuje zdraví srdce

Kurkumin může přispět k lepšímu zdraví srdce tím, že zlepšuje endotelovou funkci, snižuje zánět a snižuje hladinu cholesterolu. Tyto účinky přispívají k nižšímu riziku srdečních chorob a ke zlepšení kardiovaskulární funkce.

Zahrnutí kurkumy do vaší každodenní stravy je snadné. Bez ohledu na to, zda se používá čerstvá, sušená nebo ve formě prášku, kurkuma přidává hloubku chuti a sytou barvu do řady jídel, včetně kari, polévek, rýže nebo smoothies. Podle vědců navíc přispívá dlouhověkosti. Vyzkoušejte přírodní sílu kurkumy i vy, třeba ve Fua Fua imunity dricích.