DÁREK K OBJEDNÁVCE OD 1200 Kč - TAŠTIČKA, od 2000 Kč - RUČNÍ MIXÉR. DOPRAVA ZDARMA OD 1500 KČ.

Červená řepa: pro detox i podporu fyzického výkonu

Červené řepě se někdy právem přezdívá elixír mládí. Tato běžná kořenová zelenina je bohatou zásobárnou vitaminů C, B1, B2, B6, E a kyseliny listové. Má protizánětlivé vlastnosti i pozitivní vliv na krevní tlak a detoxikaci. Podívejme se na různé zdravotní benefity, které vám pravidelná konzumace červené řepy může přinést.

Detox? Ideálně s řepou!

post-img-5

 

Červená řepa není jen chutná, ale má také silné protizánětlivé účinky a může pomáhat detoxikovat tělo. Obsahuje totiž betain, který může podporovat čištění jater. Řepa má také vysoký obsah vlákniny. To znamená, že skvěle pečuje o vaše zažívání, hlavně o střeva.

Tuto typicky českou kořenovou zeleninu najdete v příchuti Fua Fua řepa & jablko! Do receptury jsme přidali také banán, borůvky, jahody a výtažky z kurmuky, zeleného čaje a bobů zelené kávy. Jednotlivé ingredience jsme navíc kombinovali tak, aby se vzájemně podporovaly při vstřebávání a dávaly tělu maximum nutrientů.

Podpora fyzického výkonu nejen pro sportovce

Oxid dusnatý, který se vytváří z dusičnanů obsažených v červené řepě, hraje klíčovou roli v posilování kyslíčení krve a podporuje cévní a imunitní systém. Pro sportovce může konzumace šťávy z červené řepy znamenat zvýšení výdrže během fyzické aktivity. Vedle toho obsahuje červená řepa také vitamíny a minerály, které podporují celkovou vitalitu. Největší příval energie byste měli cítit 2-3 hodiny po konzumaci řepy.

Boj proti Alzheimerově chorobě

Nové výzkumy ukazují, že červená řepa může hrát klíčovou roli v prevenci Alzheimerovy choroby. Dusičnany v červené řepě zvyšují průtok krve do mozku a tím mohou zlepšovat fungování mozku a snížit riziko vzniku Alzheimerovy choroby. Zlepšená kognitivní funkce není prospěšná pouze pro starší lidi, ale prospívá všem věkovým skupinám.

Řepa může podpořit cirkulaci krve

Vědecky potvrzenou a studií podloženou vlastností červené řepy je její schopnost snižovat krevní tlak. Může za to pravděpodobně vysoký obsah dusičnanů, které se v těle přetvářejí na oxid dusnatý, který rozšiřuje cévy. Abyste tlak ovlivnili trvale, je ale nutné jíst červenou řepu pravidelně. Kromě snížení krevního tlaku může podle studií konzumace červené řepy chránit srdce a snižovat riziko mozkové příhody.

Látky obsažené v řepě  Na 100 g
Kyselina listová 83
Vitamin A 2
Vitamin B1 0,03
Vitamin B2 0,04
Vitamin B3 0,2
Vitamin B6 0,05
Vitamin C 10
Vitamin E 0,05
Vláknina 2,5

Celkově vzato, červená řepa není pouze chutnou součástí stravy, ale i výjimečným zdrojem zdravých benefitů pro celý organismus. Ať už ji konzumujete syrovou, jako šťávu, nebo třeba v lyofilizované podobě ve Fua Fua, červená řepa může výrazně přispět k vaší celkové pohodě a odolnosti organismu.