DÁREK K OBJEDNÁVCE OD 1200 Kč - TAŠTIČKA, od 2000 Kč - RUČNÍ MIXÉR. DOPRAVA ZDARMA OD 1500 KČ.

7 signálů vašeho těla, které říkají že potřebujete detox

Nový rok začíná mnoho z nás předsevzetími, která se často týkají i změny stravy. Během vánočních svátků a oslav konce roku sáhla většina z nás po cukroví, tučnějších dobrotách i alkoholu. Tápete nad tím, jestli vaše tělo potřebuje radikální dietu, půst nebo detox? Detoxikace je proces, při kterém se snažíte odstranit škodlivé látky z těla. Potřeba očisty je individuální a závisí na různých faktorech, jako jsou životný styl, stravovací návyky, hladina stresu a celkový zdravotní stav. Jak poznáte, že by vašemu tělu prospěl detox a jak na něj?

7 signálů, že vaše tělo potřebuje detox:

  • Únava: Pokud pociťujete trvalou únavu a nedostatek energie, může to být signál, že vaše tělo potřebuje odstranit nahromaděné toxiny.
  • Nespavost nebo špatná kvalita spánku: Problémy se spánkem mohou být známkou nerovnováhy ve vašem těle. Detoxikace může pomoci obnovit přirozené cykly spánku.
  • Změny hmotnosti: Náhlé změny hmotnosti mohou být známkou nerovnováhy v těle.
  • Problémy s trávením: Přetrvávající problémy s trávením, jako jsou zácpy, průjmy nebo nadýmání, by mohly být indikátorem potřeby detoxikace.
  • Problémy s kůží: Výskyt akné, kožních vyrážek nebo suchosti může být důsledkem nahromadění toxinů v těle.
  • Změny nálady a emocionální nestabilita: Toxiny mohou ovlivňovat i váš duševní stav. Nálady a emoční pohoda jsou často propojeny s tím, co za potraviny konzumujete.
  • Škodlivé návyky: Pokud pravidelně konzumujete alkohol, kouříte nebo se vystavujete dalším škodlivým látkám, může být detoxikace užitečná.

Detoxikace je přirozený proces, který pomáhá tělu eliminovat toxiny a odpadní produkty. Lidské tělo má své vlastní detoxikační mechanismy, ale uspěchaný životní styl a další faktory mohou tyto procesy zpomalit. Cílená detoxikace podpoří nejen přirozené čisticí schopnosti vašeho těla, ale dodá i více energie. Víme, jak na to!

 

Zdravá strava je základ

Začněte svou detoxikací zaměřením se na živiny a potraviny, které podporují detoxikační proces. Vyhněte se potravinám, které obsahují cukr jako jsou sladkosti, sycené nápoje, ale třeba i omáčky nebo bílé pečivo.  Zahrňte do své každodenní stravy ovoce a zeleninu, které jsou bohaté na antioxidanty a nezbytné živiny. Dodržujte pitný režim - hydratujte se ideální čistou vodou nebo bylinkovými čaji.

Vyzkoušejte naši 14denní nebo měsíční kůru s ovocnými imunity drinky Fua Fua. Drinky obsahují lyofilizované ovoce a zeleninu jako jsou řepa, citrusy, brokolice, ananas nebo jahody. Superpotraviny spirulina, matcha a kurkuma efektivně pomohou na vaší cestě ke zdravému životnímu stylu. 

  • Citrusové plody (pomeranče, mandarinky): Obsahují vitamín C a antioxidanty, které mohou pomoci neutralizovat škodlivé látky.
  • Jahody: Bohaté na antioxidanty včetně vitamínu C podpoří očistu těla.
  • Ananas: Obsahuje enzym bromelain, který může pomoci trávení a má protizánětlivé účinky.
  • Brokolice: Obsahuje látky, které mohou podporovat detoxikační procesy v játrech.
  • Červená řepa: Obsahuje antioxidanty a betain, který může podporovat čištění jater.
  • Modrá spirulina: Obsahuje antixidanty, které chrání buňky před oxidačním stresem, obsahuje chlorofyl spojovaný s detoxikačními účinky.
  • Kurkuma: Obsahuje antioxidanty - například silný kurkumin, který pomáhá redukovat volné radikály v těle. 

Digitální detox

Žijeme v době chytrých telefonů, internetu a televize. Zkuste na pár týdnů omezit čas strávený před obrazovkou, omezte používání sociálních sítí a vytvořte si doma místo, které bude zcela bez technologií. Čtěte si oblíbenou knihu, začněte psát deník nebo si jednoduše užívejte klidu a ticha.

Vypoťte se

Fyzická aktivita je skvělý způsob, jak podpořit proces detoxikace vašeho těla. Začleňte pravidelný pohyb do svého denního režimu, abyste stimulovali oběh krve, podpořili pocení a zvýšili celkovou úroveň energie. Ať už zvolíte krátkou procházku, jógu nebo intenzivní cvičení, každý pohyb se počítá!

Kvalitní spánek

Spánek je klíčový pro celkové zdraví, protože během něj dochází k regeneraci. Omezte bezprostředně před spánkem čas strávený u obrazovky telefonu nebo televize. Místnost, kde spíte by také neměla být přetopená. Před spaním není vhodné konzumovat těžké jídlo, alkohol nebo nikotin.

Detox je skvělý způsob, jak resetovat své tělo i mysl. Tím, že se zaměříte na zdravou a lehkou stravu, začleníte do svého režimu fyzickou aktivitu a věnujete dostatek času kvalitnímu odpočinku a spánku, budete mít více energie na zvládání každodenních úkolů i novoročních předsevzetí. Tak na zdraví a štěstí v novém roce!